Iedere (agrarische) ondernemer krijgt te maken met toezicht en controles. Soms maken toezichthouders hiervoor een afspraak, soms vindt het toezicht op een onverwacht moment plaats. Echt leuk is toezicht nooit, maar over het algemeen verloopt het toezicht in goede sfeer en zonder problemen.

Toch is het goed om vooraf een beeld te hebben van hoe toezicht in zijn werk gaat en uw rechten en uw plichten te kennen. Ditzelfde geldt voor de bevoegdheden van de toezichthouders. Zowel uw rechten als plichten als de bevoegdheden en rechten van toezichthouders zijn vastgelegd in onder meer artikel 5:15 tot en met 5:20 van de Algemene wet bestuursrecht.

 

 

We kunnen ons voorstellen dat het doornemen van die wetsartikelen u niet direct uitnodigend overkomt. Daarom hebben we een samenvatting gemaakt van de hoofdlijnen van het proces van toezicht, vergezeld van een aantal tips van onze zijde. U kunt deze samenvatting (als pdf-bestand) downloaden door op deze link te klikken. Lukt dit niet, laat het ons dan weten dan sturen we het u toe.